Vill vi ha vattenskatt?

Postat lördag 3 maj 2008 kl 23:38 av Kvastskatan

Ibland.. å ibland oftare än så oxå.. är det lätt å tro att hela världen är köpt å toppstyrd av multinationella oljebolag. Helst när massmedia ensidigt matar sina läsare med artiklar som General Motors “Projekt Driveway”..

Visst är det bra att ämnet berörs å tas upp.. om än så där utslätat å neutralt. Alltid något. Men varför inte istället aktivt gå in för att sprida riktig å viktig kunskap om alla miljövänliga bilar som faktiskt redan finns.. å har funnits färdiga för produktion i en mindre evighet vid det här laget? Inte enbart glassa med horribla nyproduktioner i mångmiljonersklassen. Svindyra vidunder som endast framstår som en ouppnåelig utopi för Svensson.. för att det skulle kosta skjortan att äga en sån.. å garanterat även båda byxbenen. Tyvärr. För lite mer klädd än så vill man ju gärna vara. Det är ju inte så att den tekniska utvecklingen gått bakåt direkt.. men den kunskapen verkar svenska journalistkåren inte vilja sprida? Märkligt fenomen i dessa miljömedvetna tider..

Som sagt. Det FINNS redan fullt av fungerande vätgasbilar å annat bra runtom i världen. Högeffektiva bilar som kunde ha varit var mans egendom å i bruk för länge sen.. om världen sett annorlunda ut. Provkörda å klara. Bilar som bara behöver tankas med lite vatten.. toppar drygt 200km/tim.. å enda avgaser som avges är på sin höjd lite vattenånga! Så. Varför slår man inte ett slag för dessa oxå?! Nu när det är så himla modernt att vara miljömedveten å allt. Vad är det som tar emot egentligen? Har hela journalistkåren belagts med munkavle.. eller låtit sej skrämmas till tystnad?? Kanske är det så..

Man blir ju själv lite betänksam. Speciellt när nu dessa eldsjälar som faktiskt har FÖRSÖKT förändra världen till nåt bättre.. genom att själva tillverka helt geniala uppfinningar.. har blivit nedtystade på ett eller annat sätt. Antingen genom att deras patent blivit arkiverade som statshemligheter. (Jodå. Staten HAR faktiskt rätt att lägga beslag på ditt patent i flera decennium framöver.. om den anser att det strider mot rikets säkerhet. Helt utan vidare förklaring än så.) Eller så ligger dom helt plötsligt med pipen i vädret.. en efter en. Det är ju en lite skrämmande tanke.. om man nu börjar sysselsätta sej med att fundera i såna banor..

Tyvärr var nu Stanley Meyer en av dom som “plötsligt” avled under väldigt mystiska omständigheter. Annars hade nog nästan hela Amerikat.. å säkert några kontinenter till.. kört omkring med hans motoriska underverk under huven idag. Jodå. Men säkert kommer nån uppnäsa då.. en sån där som gått på universitet å läst ner sej alldeles å inte begriper ett dugg längre.. å kläcker ur sej att.. “men vätgas är farligt”.. “bjäbb bjäbb”.. “det är faktiskt inte miljövänligt att framställa”.. yada yada..

Visst. Det går att göra det mesta fel. Om man vill. Det GÅR att åstadkomma en massa föroreningar.. om man nu verkligen VILL! Självklart. Det är bara att mata in luft så det bildas kväveoxider vid för höga temperaturer. Så visst GÅR det.. om man anstränger sej. Men annars då.. om man nu inte vill sitta fast i såna näbbiga teorier.. å tycker det verkar lite dumt att göra så? Jaa.. då kan man ju titta på hur t.ex. Stanley Meyer löste problemet. Där bildas inga föroreningar. Finns inget säkrare känt system heller.. då det inte finns nån vätgas utanför själva motorn.. utan enbart vatten. Japp. Du hörde rätt. Vätgasen bildas inte förrän i själva insprutningsögonblicket. Han sökte dessutom patent i högsta skyddsklass..vilket innebär att då räcker det inte bara med att lämna in en ansökan å tro att det är bra så.. utan underverket måste bevisas oxå för att godkännas. In i minsta detalj. Å det gjorde han ju.. med den äran. R.I.P..


Envisnas man fortfarande med att tycka detta är en dum uppfinning som bara alstrar lite vattenånga istället för avgaser.. finns det även helt slutna system. Vätgasmotorer som återanvänder kväveoxiden som bildas.. istället för att prutta ut den där bak. Finns ett alldeles utmärkt norskt patent på det redan.. men det namnet har tyvärr trillat ur huvet för tillfället. Går säkert att googla på för den som verkligen vill veta. Nån liten miljöaktivist kanske?

När man nu ändå är i farten å surfar runt på internetvågen.. kan man alltid roa sej med att gå in på Youtube å söka på “Water Fuel Car”. Där kan man hitta några intressanta klipp med Daniel Dingel t.ex.. som tuffat runt på Filippinerna med sina vattendrivna fordon i över trettio ÅR nu! Han skvättar i några dl vanligt kranvatten.. å kan sen fräsa runt på det i över ett dygn.. i samma hastighet som en vanlig bensindriven bil. Men hans hemlighet får vi aldrig veta.. då han tvingades göra en överenskommelse med världsbanken att inte yppa ett ord om sin uppfinning.. för att inte hela nationalekonomin skulle gå åt pipsvängen totalt. Men.. å andra sidan lever han å har hälsan istället.. så det var kanske ett klokt beslut..


Såå.. hur blir det nu då? Kan vi äntligen få en regering som inte längre gör allt som står i dess makt för att MOTARBETA allt som kommer naturen till godo? Alla i beslutsfattande position borde väl gärna vilja framstå som miljömedvetna i dessa tider.. så det ligger i tiden att faktiskt våga ta klivet? Ingen har ju gjort det hittills.. trots att lösningar legat serverade framför dom på silverfat. Den enda som över huvudtaget visade nåt större intresse för det hela var Thorbjörn Fälldin.. men han har ju inte så mycket att säja till om längre. Tyvärr. Såå.. får vi se lite handlingskraft snart? Tekniken finns ju.. frågan är ju bara hur lösningen ska se ut. Det lär ju gnaga ett snaskigt hål i statsbudgeten om skattemedlen på bensin å olja försvinner. Hur ska det täppas igen.. å med VAD? Har vi då en ny å piffig vattenskatt att se fram emot istället?

Eller så struntar vi i miljön.. å gör oljebolagen å staten glada genom att köra på bensin i fortsättningen oxå..

Lämna gärna en egen kommentar här:


(Posta bara en gång - ditt meddelande visas när det har godkänts!)

 


:blush: :cool: :grin: :grinnod: :lol: :love: :| :no: :P :sad: :) :wink: :wow: :nod: :roll:

favoritsaker.se