Fullfjädrad kvastskata

Postat fredag 23 maj 2008 kl 04:07 av Kvastskatan

Dammsugaren må vara ett sånt där otäckt städredskap man helst inte skulle vilja befatta sej med.. men den är faktiskt bra å ha ibland. Min homeostas är inte längre i olag! Skönt. Lyckades utplåna alla spår av det där fjäderfäet som låg utspritt över hela huset här tidigare idag.. så nu slipper folk tro man gått å blivit en riktig hönshjärna på gamla dar..

(nää.. det betyder såklart inte att jag går loss med dammsugaren nattetid här.. bara att jag sätter mej å skriver då..)

Annars skulle man iofs lika gärna ha kunnat fått för sej att jag suttit här å lekt “Händiga Hemmafrun” igen. Det brukar ju kunna sätta sina märkbara spår på tillvaron annars.. på ett eller annat sätt. Oftast fler sätt än så oxå. Förra gången jag inredde mitt hem med dylik bolsterdesign var för några år sen.. när jag fick den briljanta idén att på egen hand fixa en ny vinterjacka åt mellanknaset. Jojo. Ibland slår snillet till så det blixtrar om det. Jag genomgår en metamorfos.. å blir besatt av.. *spelar kuslig musik i bakgrunden* .. JAG-KAN-SJÄLV-DJÄVULEN..

Då finns inga begrepp kvar om huruvida det verkligen är så genomtänkt eller ens genomförbart. Förstånd å logik är som bortblåsta.. å projektet ska bara göras helt enkelt.

Sagt å gjort. Den redan befintliga vinterjackan började bli en något anskrämlig syn. Såå.. utrustad med det stora modershjärta å flinka fingrar man nu är.. skulle saken genast åtgärdas såklart. Självklart. Fattades bara annat. Bara att skrida till verket! Turen syntes mej obeskrivlig då jag rotade igenom ett gäng braåhakartonger.. å genast hittade en fullt duglig sak där i högen med gamla jackor! Bara låg där mitt framför ögonen å såg så himla passande ut! Woaah!!

Men.. *ehm*.. kanske.. *vände på fyndet å synade det närmare i sömmarna*.. tjaaa?.. man kanske kunde.. piffa till den lite? Med en tuff luva där i bakskallen skulle den ju genast kunna förvandlas till en rykande färsk å aktuell modernitet? Javisst!!! Så tänkte smarta jag. Ett ytterst strålande exempel på hur min hjärna helt slutar fungera i krissituationer. Fullkomligt vägrar ha nån som helst kontakt med verkligheten längre..

Klart som korvspad.. en luva ska vi sy dit! Pojken ska juh vara hip å hot!! Så.. fram med stora sprätten bara.. å isär med tygstyckena! Måste ju öppna fodret lite på insidan av kragen för att få dit luvan.. så ingen pardon här inte! Ingen ful zigzag eller ynklig raksöm ska hindra mej i mitt värv. Bort ba. Häck väck! Å sen tar vi tag å drar lite - ritsch ratsch fillibombombom!!

Jo. Nu hör det ju till saken att dunjackor BRUKAR vara ihopsydda.. ÄVEN under den lilla sömmen längst upp! Finns en fullt logisk förklaring till detta. Men icke i detta fallet. Fanns varken söm eller logik.. blev jag strax varse om..

Så där i efterhand var det ju lätt å konstatera.. att jag kunde kanske ha avstått från det där “fillibombombommandet” ändå. Bevisligen finns det sadistiska små sömmerskor som utelämnar denna i deras ögon lilla å ack så obetydliga detalj. När dimman av lätta fjädrar lagt sej blev även omvärlden medveten om det oxå. Kan väl uttrycka det så här.. att man såg på omgivningen med helt andra ögon efteråt..? Briljant Marita! LYSANDE!! Men vad kul att du är så HÄNDIG - nu bor vi på en jäkla HÖNSFARM oxå!? Kul att du förvandlat hela rummet till ett enda stort påskpynt.. redan nu.. i NOVEMBER!??? Du har inte FLER briljanta idéer.. nu när du lix är i farten?


Jaja. Som tur var blev resultatet det önskade i allafall.. till slut.. å ungen blev varm å välklädd. Å HAN tyckte i allafall det var hur coolt som helst att Mamma kunde förvandla hela våran lilla värld.. med ett enda litet ryck bara!.. till att se ut som en enda stor pipleksak.. *s*

Lämna gärna en egen kommentar här:


(Posta bara en gång - ditt meddelande visas när det har godkänts!)

 


:blush: :cool: :grin: :grinnod: :lol: :love: :| :no: :P :sad: :) :wink: :wow: :nod: :roll:

favoritsaker.se