Studentyra

Postat torsdag 5 juni 2008 kl 23:59 av Kvastskatan

Idag har sommaren visat sej från sin allra allra bästa sida.. å hela Uppsala har formligen badat i solsken. Vilken perfekt dag att skruva upp termostaten på! Luften fylldes utav vita studentmössor å rungande hurrarop.. å överallt nere på stan har det kryllat av nyutexaminerade ungdomar på lövade bilflak. Både jag å grabbhalvorna fick minsann ta del av kakan oxå.. då nu lillebrors äldsta avkomma var en av alla dom där som sjöng.. “för vi har tagit studenten.. fy fan vad vi är bra!”

Så här har det firats ordentligt enligt konstens alla regler.. sjungits visor.. ätits massor av god mat.. å umgåtts med allehanda släktingar i olika storlekar. Söta fröken blev hyllad å överöst med massor av fina presenter. Det har kastats pil.. bollats.. å hoppats på studsmatta. Bara glada miner å hur mysig dag som helst! Men även roliga saker ska ju ha sitt slut ibland.. så framåt kvällen sa vi hejdå å lycka till.. å jag tog med mej dvärgarna å åkte hem.

Här kunde det ha blivit ett lyckligt slut på en underbar dag.. om det inte vore för dagens “kulturkrock”. Tydligen har en del zigenare sitt alldeles egna å speciella lilla sätt att fira på istället. Alldeles utanför porten hos äldsta skatan min stog ett mindre gäng å tävlade i helt andra grenar. Istället för pilkastning.. tävlades det i vem som kunde kasta flest å störst stenar på bilar i närheten. Studsmattan hade bytts ut mot vem som kunde vålda sönder flest trafikskyltar. Lyckönskningarna å skratten var utbytta mot allmänt hotfulla ramsor till dom boende i huset.. om att..”ring snuten å vi kommer att sparka in dörren för er”..

Några av dom lekfulla zigenarna bor alltså i samma trappuppgång. Ödeläggelsen är total. Minst tre samtal har polisen fått ikväll.. från tre olika personer. Det var några timmar sen. Än har dom inte varit där..

Lämna gärna en egen kommentar här:


(Posta bara en gång - ditt meddelande visas när det har godkänts!)

 


:blush: :cool: :grin: :grinnod: :lol: :love: :| :no: :P :sad: :) :wink: :wow: :nod: :roll:

favoritsaker.se