Pingportaler & plugin

Postat fredag 12 september 2008 kl 18:05 av Kvastskatan

Tänkte klottra ner ett sånt där sällsynt trist å seriöst inlägg idag. Så har du ingen egen WordPressblogg bör du nog sluta läsa här.. eller kanske ännu hellre bläddra igenom några av mina äldre inlägg istället?  Så slipper jag framstå som ett alltför torrt vedträd. Dagens ämne är nämligen Pingportaler. Låter ju jättekul.. eller hur? *s*

Men har jag nu suttit här som ett gammalt fnöske å samlat ihop en ytterst gedigen lista på fungerande portaler som kan pingas.. är jag inte sämre än att jag glatt delar med mej av godbitarna till andra behövande! Så. Here it goes:

http://blogsearch.google.com/ping/RPC2
http://nyligen.se/ping/
http://www.frisim.com/ping/
http://www.bloggportalen.se/BlogPortal/view/Ping?do=ping
http://rpc.pingomatic.com/
http://ping.blo.gs/
http://ping.bloggnytt.se
http://rpc.blogrolling.com/pinger/
http://rpc.icerocket.com:10080/
http://javablogs.com/xmlrpc
http://rpc.technorati.com/rpc/ping
http://rpc.twingly.com/
http://svensk.lemonad.org/ping/
http://rpc.weblogs.com/RPC2
http://api.moreover.com/ping
http://api.my.yahoo.com/rss/ping
http://ping.bitacoras.com
http://ping.feedburner.com
http://ping.syndic8.com/xmlrpc.php
http://topicexchange.com/RPC2
http://www.blogdigger.com/RPC2
http://www.blogoole.com/ping/
http://www.popdex.com/addsite.php
http://www.wasalive.com/ping/
http://www.weblogues.com/RPC/
http://blogping.unidatum.com/RPC2/

Bara att kopiera hela listan rakt av för den som vill å känner för det alltså. Gå in under Inställningar/Skriva.. å klistra sen in hela midevitten längst ner på sidan vid rubriken Uppdateringstjänster. Klart! Mycket praktiskt å behändigt sätt att upplysa omvärlden om att man skrivit nåt nytt. Dessa portaler pingas då automatiskt så fort man publicerat ett inlägg. Mycket praktiskt som sagt.

Tyvärr får man en piffig bugg med på köpet när man använder sej av en WordPressblogg. Det finns lixom ingen inbyggd hejd på det där pingandet.. utan det skickas glatt ut nya pingar varenda gång ett inlägg editeras. Så i värsta fall kan det leda till att man anses vara en ”spammare”.. å istället spärras från sökmotorer. Å riktigt så var det ju inte tänkt? Nä. Men som tur är går det att komma runt den missen.. å gardera sej genom att installera MaxBlogPress Ping Optimizer t.ex. Då pingas bara inlägget en gång.. d.v.s första gången det publiceras. Sen är det fritt fram att ändra sej hur mycket man vill.. utan att blockeras nånstans. Nice!

Japp. Det var dagens bloggtips det.


// Over and out

Wohoo! 4 pratglada har sagt nåt om “Pingportaler & plugin”
 1. Ninacian meddelar att:

  :no: Hej vedträ´t! :grin: Okey. Det var ju ett bra och intressant inlägg tycker jag. Inte alls så trä(l)igt som du trodde. Bra info helt enkelt. Jag kopierade listan genom att markera den, högerklicka och sen klicka på kopiera. och därefter klistra in i word. Funkar bra oxo. :lol: Önskar dig en trevlig helg och vi ses snart hälsar en Periodbloggare nämligen Ninacian Kram :grin:

  Ja då man nu faktiskt kan lägga till egna pingställen även inne på Passagen bl.a.. så blir ju listan användbar på fler ställen. Inte enbart för dom som har en WordPressblogg.. :)

   

 2. Ninacian meddelar att:

  Blir lite tji på att dina söta Smileys inte syns … iaf. inte alla … när jag lägger in fler än en styck.

  Gör jag fel eller?
  Ninacian igen: :sad: :no:

  Svar: Japp. Du gör fel.. *skrattar*.. fast det är inte lätt att veta om. Dom blir lite kinkiga om man inte har exakt ETT mellanrum på båda sidorna. Fler eller färre.. då blir det knas. Men jag brukar vara snäll å rätta till det i efterhand när jag ser en kommentar som det blivit galet i.. så du kan glatt fortsätta skriva hur du vill.. :grin:

   

 3. Lordpeter meddelar att:

  Nått som är ÄNNU värre när man använder sig av smilys här på din blogg är när man (lixom jag) har lite svårt att se vad det står! Då klickar man på lilla rullkulan på musen samtidigt som man trycker ner CTRL på tangentbordet! Vipps blir all text större …. å smajlisarna hamnar MITT I TEXTEN!!!

  I övrigt tyckte jag dagens blogg var jättetrååååkig *s*

  I övrigt var jag ju faktiskt snäll å varnade för det redan i förtexten.. så det är inte mer än rätt åt dej att du får en massa glada små gubbar utspridda över hela texten.. när du nu bara kommer in här å piper. Gubbstrutt! Här har du några till bara för det.. :grin: :nod: :P

 4. trollpackan meddelar att:

  Hmmm…ja, det hade ju varit bra det där med listan! Men på Bloggagratis kan man inte lägga till ngt sådant vad jag vet, finns nästan inga funktioner alls…måste göras manuellt..hmm…

Lämna gärna en egen kommentar här:


(Posta bara en gång - ditt meddelande visas när det har godkänts!)

 


:blush: :cool: :grin: :grinnod: :lol: :love: :| :no: :P :sad: :) :wink: :wow: :nod: :roll:

favoritsaker.se