Tryggare kan ingen vara

Postat lördag 20 september 2008 kl 14:53 av Kvastskatan

“Konsten att överleva sej själv”

Min självbevarelsedrift har visst ingen som helst kontakt med verkligheten som det verkar. Inga begrepp om hur man logiskt sett faktiskt BÖR bete sej vid en eventuell nödsituation. Den har en rangordning som inte är av denna värd. Hur kan det annars komma sej.. att kroppen slår på Det Stora Larmet å fladdrar iväg i hundraåttio alldeles av sej själv så fort ett yttepyttigt litet randigt flygfä närmar sej. Men inte har vett nog att reagera å slå på den där flyktmekaniken i situationer som VERKLIGEN skulle kunna vara farofyllda??

Som idag. Stod helt fredligt i köket å diskade med balkongdörren lite på glänt.. när ett sånt där felnavigerat flygande sattyg satte kursen rakt in å mot magen min. Kvack!?!?? Gissa om kroppen reagerade! Innan jag ens hunnit blinka skickade jag rent reflexmässigt iväg muggen.. (som var halvfylld med vatten).. rakt upp i luften å släppte taget. Disksvampen skickades iväg även den. Mej själv kastade jag handlöst snett nedåt i 145 graders vinkel.. så torpeden missade målet med bara ett par cm.. å lyckades så halvt om halvt dubbelvikt kuta ut i hallen med kosackliknande jättesteg. Nästan så jag höll på att snubbla å slå ihjäl mej i hastigheten istället. Men ut å bort från den livsfarliga tingesten kom jag. Fortare än kvickt. Vid såna tillfällen fungerar minsann överlevnadsinstinkten perfekt.

Jämfört med förra veckan då jag sent på kvällen upptäckte att cocacolan var slut. Klädde på mej å susade iväg till närmsta nattöppna butik. Kommer hem. Öppnar dörren.. å hör plötsligt ett väldigt obehagligt rasslande inifrån vardagsrummet. Ljud som absolut INTE ska finnas i en helt tom å barnledig lägenhet! Men.. vad gör jag då? Kutar jag ut i ren panik? Ringer efter polisen? Får hjärtsnörp å svimmar av?

Nää. Dom där missljuden kom ju inte från nån superduperfarlig GETING.. utan antagligen bara från en mördare eller inbrottsjtuv. Möjligen en elakartad polergeist. Så istället för att försätta mej i säkerhet.. knallar min kropp RAKT IN i lägenheten med mej!?? Huh? Varför då?? Tror den sej bli osårbar för att den beväpnat sej med en colaflaska eller!??

*ruskar obegripligt på huvet åt mej själv*


Nu visade det sej iofs några sekunder senare.. att det endast var äldsta skatan min som kommit på besök medans jag var borta. Hon hade varit ute på kvällspromenad med byrackan sin. Så det otäcka ljudet var bara hundskrället som dunsade ner från sängen.. å sen klorna som ivrigt smattrade mot parketten där hon halkade omkring i sina försök att fort ta sej ut i hallen. Så jag överlevde mej själv den här gången oxå. Men nog är det ett under att jag inte lyckats ta kål på mej själv alldeles.. så som min hjärna fungerar ibland..

Wohoo! 6 pratglada har sagt nåt om “Tryggare kan ingen vara”
 1. Lilltroll meddelar att:

  Ha ha… känner igen det där även om det inte är getingar som är den stora faran - det är SPINDLAR… hemska saker det. Förmodligen, nästan med största säkerhet, livsfarliga också! Jo då, jag är övertygad om det…
  Men, skulle förmodligen göra precis som du - eller inte förmodligen - jag SKULLE göra precis som du och knalla rakt in i “lejonkulan” om jag hörde några konstiga ljud. Märklig äro människan
  /Lilltroll :cool:

  Helt klart ska man vara ytterst misstänksam mot alla flygfän å småkryp större än 0,5 mm. D.v.s dom som syns. Djur som saknar riktig hjärna borde dessutom inte tillåtas ha så där många vingar å spröt å ben att hålla reda på. Dom har ju helt uppenbart inte någon som helst koll på sina kroppsdelar å vad dom sysslar med!! Enbart fula å fulla av okontrollerade rörelser. Inga som helst begrepp om att dom är oönskade. Otäck kombination det där..
  Fast å andra sidan verkar ju en annan inte ha riktig pejl å tillvaron ibland heller så.. det kanske var meningen att jag skulle ha blivit en insekt egentligen? :wink:

 2. Lordpeter meddelar att:

  Du stackare … Inte nog med att cocacolan var slut … det hade väl i alla fall kunnat varit nån sån där Schenkenberg som förvirrat sig in i lägenheten din?

 3. Carl meddelar att:

  Faktiskt riktigt roligt beskrivet. Varför tror du att flygfät var på väg mot din mage? Hade du spillt cola på magen, eller? Stor eller liten hund? Kan byrackan inte skälla utan bara väsnas med klorna?

 4. - ©Hasselgren™ - meddelar att:

  BaH!
  Kvinns och kryp ! (jag strök ‘och kryp’ som du ser och nöjde mig med Kvinns!)
  Ni kan inte vara kloka någonstans… (iofs kan jag förstå den instinktiva reaktionen på gulsvart, det får vilken vettigt funtat människa som helst)  men HALLÅ!? En geting? En spindel?
  Jo visst, getingar dödar fler människor än vad huggormar gör i Sverige, men säger det inte mer om vilket jäkla mesbestånd vi har av djur?
  Nä tacka vet jag Aussie =) Där har man iaf tre kategorier djur:
  - giftiga
  - udda
  - får

  Men för att återgå till ‘Kvinns’ så får jag nog hänvisa till: - Att diskutera med en kvinna är lika lätt som att spela pingis med en golfklubba… -

  Psst din knapp för att infoga hyperlänkar verkar inte vara helt ok?
  Kastar iväg en nackkram och smiter mot… sängen? :cool:

 5. Nicklas meddelar att:

  ?!? Jag trodde att den enda kategorin av djur i Australien var Giftiga Udda Får Med Huggtänder Stora Som Operahuset I Sydney?!?

  Får omvärdera min Aussie-syn helt och hållet… :D

  Och Kvasten, det enda farliga jag kunde utläsa från inlägget var Coca Colan. Den kan ju fräta sönder en tand på nolltid! :-) 

  Äh. Har skvalpat i mej två liter om dan i snart tjugo års tid.. å än har tänderna varken vittrat sönder eller trillat ut. Så cocacolans frätande egenskaper är klart överreklamerad. Åtminstonde i truten..

 6. Carl meddelar att:

  Din cola används inte som munsköljmedel utan passerar munhålan utan att passera GÅ, därav har du bissingarna kvar.

Lämna gärna en egen kommentar här:


(Posta bara en gång - ditt meddelande visas när det har godkänts!)

 


:blush: :cool: :grin: :grinnod: :lol: :love: :| :no: :P :sad: :) :wink: :wow: :nod: :roll:

favoritsaker.se