Sprickor i fasaden

Postat torsdag 2 oktober 2008 kl 19:31 av Kvastskatan

Men det ska väl fan till å födas som en giraff.. å dessutom försöka överleva det hela. Såg på “Nåt i Naturen” hur hela förloppet gick till.. å vilken brutal ankomst säjer jag då bara. Inga knäböjningar eller framstupa sidoläge här inte. Nooo way! Ett stående utsläpp med påföljande födslofall på 1½ meter!? Ujujuj. Inte undra på att det stackars lilla djuret blev alldeles rutigt över hela kroppen. Skinnet sprack väl i nerslagsögonblicket. Krackelerade helt enkelt.

Tur en annan landande mjukt.. så man slapp såna sprickor i fasaden..


// Kvasten - fortfarande ett helt stycke

Wohoo! 3 pratglada har sagt nåt om “Sprickor i fasaden”
 1. Lordpeter meddelar att:

  Men dööö … Så långt är väl inte fallet? Dom flesta djur föds ju med huvudet först - antagligen även giraffkottar … Å eftersom dom har så lång hals så är väl huvdet nästan nere vid marken när väl tassarna kommer ut? Blir lixom inte ett fall utan mera nå slags bungyjump - fast utan returen då … såtillvida inte navelsträngen är väldans elastisk :)

 2. Carl meddelar att:

  Det beror väl också på hur trång passagen är. Vissa människokottar är skrynkliga med äggformade skallar som gudskelov rättar till sig. Vissa finns det inte en enda rynka på. Värre är det med den modern som får magen uppsprättad. Där blir det inte frågan om att landa mjukt utan barnet bjuds på ett ryck upp i det blå.
  Ett nödförfarande uppåt och inte nedåt.

 3. Laila meddelar att:

  Ja det vill till att ha en stark nacke när man dimper ner så där huvudstupa… en låååång stark nacke när det gäller giraffbebisar.
  Men vet du inte varför elefanterna har så platta fötter…? :lol:

Lämna gärna en egen kommentar här:


(Posta bara en gång - ditt meddelande visas när det har godkänts!)

 


:blush: :cool: :grin: :grinnod: :lol: :love: :| :no: :P :sad: :) :wink: :wow: :nod: :roll:

favoritsaker.se