Farliga fruntimmer

Postat fredag 17 oktober 2008 kl 21:47 av Kvastskatan

När vi nu ändå är inne på jämförelser hur det var i trafiken förr å nu.. kommer här ett utdrag ur körkortsboken från år 1920:

“De som vållar bilisten de största bekymren, äro dock lekande barn och nervösa fruntimmer. De förra äro under lek både blinda och döva. Att signalera åt dem hjälper i regel ej, och ofta komma de framrusande så nära vagnen att signalen icke blir av betydelse. Där man väntar sig lekande barn såsom vid skolor, lekplaner etc, bör man endast köra fram med yttersta varsamhet, ty man kan sällan hjälpa sig med annan manöver än att stoppa vagnen.
Damerna är ofta lika svåra som barnen, ty vid en hornsignal tappar de ej helt sällan koncepterna. Att de efter att ha passerat trefjärdedelar av gatan utan vidare vända för att nå den gångbana de nyss lämnat är intet sällsynt. Ja två, tre gånger kunna de springa fram och tillbaka framför bilen. Stanna och låt dem komma upp på gångbanan! Handla i övrigt som vid möte med spårvagnar”

.. hahahahaa!!!

klickbar bild

Wohoo! 5 pratglada har sagt nåt om “Farliga fruntimmer”
 1. pumpan meddelar att:

  Tänk att så lite har hänt på 90 år. Enda skillnaden är väl att spårvagnar är mer sällsynta nuförtiden. :cool:

 2. Lordpeter meddelar att:

  Ta me tusan! Det där har jag ju upplevt!!! Två gånger har ju fruntimmer cyklat in i bilen min när jag stått stilla med den! Inte förrän nu har jag tänkt på att det var just kvinnfolk! Men det där med att dom kutar som yra höns framför bilen har jag inte upplevt *s* … än *s*

 3. Lilltroll meddelar att:

  Inte att undra på att det är kämpigt i trafiken, ska nog lämna in körkortet kanske - faller väl under kriteriet “fruntimmer” antar jag :nod:

 4. Andreas meddelar att:

  Kul sida att besöka, första gången här men många tänkvärda saker … tack

  Tacktack! Välkommen tillbaka när du vill å känner för det.. trots att du bits.. :wink:

 5. Laila meddelar att:

  Underbart! :lol: (Spårvagnar sällsynta? Inte i Göteborg, där är det det som man tar sig fram med i stan!)
  F.ö. kunde det varit min morfar som beskrevs i texten. När han någon sällsynt gång besökte staden, så skulle han minsann inte "hävda sig" - nej försynt och ödmjuk skall människan vara. När han skulle över en gata och hunnit ut en bit så kunde det komma en bil, som då stannar för honom. Men DÅ tar min morfar ett steg tillbaka och VINKAR ÅT BILEN att den ska köra! Oftast vinkade då bilisten tillbaka att han skulle gå. Sådär kunde det hålla på en stund. Fullständigt livsfarligt. En gång blev bilisten tydligen tveksam och började köra när nu min morfar så envetet vinkade. Det höll på att sluta i katastrof, för då kom det andra fotgängare från andra hållet…
  Att ha med sig morfar i stan var både pinsamt och väldigt nervöst. Han gjorde sig bäst i traktorn på åkrarna. :nod:

Lämna gärna en egen kommentar här:


(Posta bara en gång - ditt meddelande visas när det har godkänts!)

 


:blush: :cool: :grin: :grinnod: :lol: :love: :| :no: :P :sad: :) :wink: :wow: :nod: :roll:

favoritsaker.se