Veckans rattmuff

Postat tisdag 10 mars 2009 kl 23:59 av Kvastskatan

Den som sa att.. “det finns inget dålig väder” .. har då aldrig satt sin fot i den här stan. För här finns det massor av den skiten just nu!! Jopp. Självklart skulle det drälla ner en massa julmögel igen.. bara för att jag måste ge mej av å ut å halka omkring på vägbanorna inom dom närmsta dagarna. För den 18:de blir det körförbud. Så. En sväng upp till Dalom it is innan dess. Men som plåster på såren får jag kanske raketen lagad för 4000:-.. istället för det fyrdubbla som det var sagt innan.. så det kan det ju vara värt! *tänk en valfri ful men skitglad smiley här*

Uppsalabuss har tydligen oxå noterat att det trillat ner vinterväder över stan.. för massor av turer var inställda idag i vanlig ordning. Sånt känns ju lite märkligt för en gammal fusklapp. Man undrar ju vad det är för fel på bussarna i den här stan egentligen? Okej att bussturerna inte var så täta uppe i Kramfors. Det var dom verkligen inte. Men bussarna lät sej då inte hindras av lite snö på vägarna i allafall. Varför är inte det genomförbart söder om Sundsvall oxå??

Det lär ju inte övertyga folk om att det är bättre att gagna sej av kollektivtrafiken för att ta sej från punkt A till punkt B. Speciellt inte nu när dom höjt biljettpriset till 30:- för en enkelresa!? Säj att jag skulle ta med mej grabbarna för att åka å storhandla i Gränby Centrum. Det skulle kosta 150:- tur&retur. För en resa som dom lyckats dra ut på i nästan en timme att ta sej dit på kommunal väg. Ändå ligger det knappt 6 km härifrån? Tar inte ens tio minuter att fräsa dit i raketen.. å hur mycket dom än höjer bensinpriset kommer man inte upp i dessa fantasisummor. Skulle även äldsta skatan å hennes byracka följa med på turen blir det till att hosta upp 120:- till.

Om man nu inte roar sej med att köpa busskort åt hela familjen istället dårå. Då får man hosta upp 500:- per skalle å månad. Även byrackan. Junior som är under nitton klarar sej undan med en hundring han. Finns iofs ännu ett alternativ.. om man nu råkar ha närmare 19.000:- som ligger å skramlar i onödan i nån låda. Då kan man roa sej med att köpa ett årskort åt alla istället. För det har ju alla.. eller? Klart att folk hellre åker kollektivt. Självklart. Snarare att deras nya slogan borde vara.. “den som är rik - har råd att åka kollektivtrafik!” För det ska ganska mycket mera till innan det inte lönar sej att laga bilen. Både ekonomiskt å tidsmässigt. Det är bara att inse. Plus att raketen inte blir inställd så fort det snöar!


Å nää.. den som inbillade sej att ett vanligt busskort som skolungdomar får skulle gälla för annan resa mer än till å från skolan.. kan genast sluta tänka så. Glöm det. Tänk om igen å tänk rätt!

klickbar bild

Wohoo! 13 pratglada har sagt nåt om “Veckans rattmuff”
 1. Schnifflock von Hassel Grühn meddelar att:

  Jag kan inte annat än att hålla med. Lappsala är föen apkassa på socialtrafiken.
  Jag fimpade ju bilen för 2½ år sen cirkus. Har ju gångavstånd till allt utom jobbet, de dagar jag inte jobbar hemma, så det kändes onödigt med bil.
  Men ibland så måste man åka en bit i denna stad och då blir det socialt.
  Att man som ensam barnvagnsförare ska lämna barnvagnen bak, traska fram i en buss som ryckigt pendlar mellan 30-180 på kullerstensgator för att betala är för mig ofattbart.
  Bussarna i Lappsala har gett mig de ryckigaste bussresorna ever. Det spelar ingen roll när man åker, det är plattan i mattan så långt man kan och sen tvärnit om och om igen. Varför?
  Sen kan vi ju prata om snöret in till Sverige (fast där ska man inte skylla på Lappsala kommun/buss/Musikens hus) utan där har SJ bommat att köpa rätt sorts tåg.
  *Note to SJ* Nästa gång det inhandlas tåg som ska trafikera Sthlm-Uppsala så ska de: Klara snö. Klara löv på spåret. Tåla vatten.

  Krams
  \\S :cool:

 2. Schnifflock von Hassel Grühn meddelar att:

  Kom bara på en sak…. Kan en rattmuff vara rakad? :cool:

 3. trollpackan meddelar att:

  Tänk i England då, bara det har kommit ett litet lager pudersnö, så får hela London panik och ALLTING ställs in;) till och med tunnelbanan som går UNDER jord…ingen kan ta sig till jobbet, skolungarna får ledigt, affärer är stängda. Samma sak händer varje år, att ingen lär sig något?!
  Men Uppsala…där borde det ju finnas lite mer “vintertänk” än i England;), de borde ju klara av lite snö kan man ju tycka.

 4. Lordpeter meddelar att:

  Häääärligt! Jag som tänkte erbjuda dig att låna en tysk grå kombi den 23/4–4/5. Fullt utrustad med doftgran!

  Schangtilt erbjudande må jag säja.. *skrattar*.. men som tur är verkar det lösa sej ändå! På måndag får jag veta. Då styr jag kosan till Dalom för att få den yttersta domen. Håll tumme, tack!

 5. Tobbe meddelar att:

  kul blogg, kolla in våran humorblogg också :)
  http://Nybbalurra.blogg.se 
   

 6. Lordpeter meddelar att:

  Vaaa … till Dalom på måndag? Den 16:e alltså … för att svetsa två balkar med diverse stöd? Å sedan hem igen innan  den  18:e ??? Du måste ha hittat en magiker - inte en svetsare *s*

  Eller så åker man bara upp.. lämnar bilen där.. å försöker ta sej hem med sj.. om dom nu inte är förhindade av att det ligger lite snö eller några löv på banan då förståss. Sen låter man Kusin Knase hämta å besikta raketen där uppe när den är klar.. för att sen köra ner den till Uppsala? Den metoden kan oxå funka. Ska testa i allafall.. *ler* Fast det blir på söndag jag susar upp. Inte måndag.

 7. Laila meddelar att:

  Jag läste en insändare i vår lokalblaska, uppenbarligen skriven av ett barn. Den löd: "Jag tycker att det skulle gå fler bussar mellan Fegen och Ullared så man kan komma hem från sin kompis efter klockan fem, om mamma jobbar kvällen."

  Dessutom ska de nu avskaffa kontantbetalning helt och hållet. Det är sms eller månadskort som gäller.
  Om man då - som jag - har en mobil med kontantkort, (man måste ha abbonemang om det ska funka med sms-betalning) eller ingen mobil alls - och skulle behöva åka med bussen från en landsortshållplats om bilen strejkar en dag, så måste man ta sig till Ullareds Pressbyrå först för att köpa ett kort. Förutsatt att klockan inte är efter 20.00.
  Om man då har 6 - 10 kilometer att gå dit, så kanske tanken var just att få åka BUSS dit!!!
  Man släpps helt enkelt inte på bussen om man bara har kontanter.

  Anledningen är förstås bussförarnas säkerhet/risk för rån, men ändå!!!

 8. Åsa meddelar att:

  Hehehe - nä, kollektivtrafiken är inte någon man jublar över.
  Vi var på middag hos “chefen” en fredag för ett tag sen. Lite spontant så där, inte så sen hemgång. En taxi skulle inte kosta mer än ett par hundra hem, men eftersom lokalbussen stannade precis utanför huset där vi var tyckte vi att vi kunde åka buss. (Vår stad är liten, därför kostar det inte mer än ett par hundra med taxi även om vi var i en “förort”…).
  Stod och huttrade och frös och väntade på bussen. Den kom. Vi gick på.
  Ja det blir 45 kronor per skalle, säger busschauffören.
  Vi var tre pers. Vi fick betala näst intill lika mycket som för en taxi, för det var natt-taxa minsann. Klockan 00.00. Natt-taxa.
  Nästa gång tar vi förstås taxi, 20 spänn mer per person gör varken till eller från - det kan det vara värt för bekvämligheten (slippa frysa och komma betydligt snabbare hem).
  Men 40 spänn per skalle…  Då pratar vi viss förtjänst. Små skillnader, men ändå kanske det som avgör beslutet.
  Sen är miljön en annan faktor som jag inte alls tog hänsyn till i den här kommentaren… ;)

 9. sandra meddelar att:

  hejhej, fin blogg! kika gärna in på min och följ via bloglovin:)

 10. Lordpeter meddelar att:

  Psssst …. Jag har varit på märkesverkstan med tyskbilen … en lampa har tappat bort ett stift. Var fullt beredd på att nya kontakten å diverse klämstift skulle kosta skjortan - men jag fixade knipandet själv jag (gammal elektriker du vet) å själva prylen kostade hela TJUSEX kronor! Huvva! ;-)

 11. Mirry meddelar att:

  Busspriserna är verkligen helt åt skogen! Håller med dig!

  Spana gärna in vår blogg och beundra de fantastiska barncitaten!

  http://www.arntyochmirry.se

 12. sivan meddelar att:

  Hej Gud vilken rolig sida du har. den kommer jag absolut att följa. kolla gärna in med. ha det bra. :roll:

 13. Lilltroll meddelar att:

  Joho du… själv kan jag ta bilen (5 mil enkel resa), hittar jag bara en billig parkering (finns det såna i “din” stad) så åker jag billigare än med bussen - köper jag enkelbiljett kan jag nästan parkera i p-husen ner på stan med för samma pris :cool: Dom vill VERKLIGEN att man åker kommunalt - NOT
  Du den där lasagnen såg ju rysligt god ut - nu blev jag hungrig - tusan också!

Lämna gärna en egen kommentar här:


(Posta bara en gång - ditt meddelande visas när det har godkänts!)

 


:blush: :cool: :grin: :grinnod: :lol: :love: :| :no: :P :sad: :) :wink: :wow: :nod: :roll:

favoritsaker.se