Jag kommer att dö

Postat måndag 13 april 2009 kl 09:13 av Kvastskatan

HLR är bra. Rent av livsnödvändigt ibland. Men det är nog bäst att undvika få hjärtsnörp hädanefter? I allafall om planerna nu är att klara sej undan med livhanken i behåll. För fan vet om jag skulle ha nån större chans att bli räddad till livet med dagens nya EU-direktiv..

Jag blev upplärd enligt den gamla skolan. Att vänster hand skulle läggas längs revbenen. Med långfingret på diafragman. Pekfingret på bröstbenet. Sedan greppa om fingrarna så att högra handens “häl” hamnar strax ovanför pekfingret. Pumpa snabbt femton gånger. Därefter fälla huvudet bakåt å blåsa in luft två gånger. Upprepa tills fan kommer å avlöser en.. eller andningen hoppar igång spontant.

Inte nu. Nu ska man sikta in sej mellan bröstvårtorna. Pumpa trettio gånger. Blåsa två.


..”mellan bröstvårtorna”..??

Haha! Eller hur!? Bara å inse att jag är utom all räddning. Jag kommer att dö om jag dör. Blir ju ingen hjärtmassage för min del med den metoden. Jag kommer att bli magpumpad..

dumma EU!

klickbar bild

Wohoo! 16 pratglada har sagt nåt om “Jag kommer att dö”
 1. PUMPAN meddelar att:

  HeHe det var roligt! men så illa kan det nog inte vara.

 2. Laila meddelar att:

  Man tar tag i bröstvårtorna, drar rakt ut (vinkelrätt från kroppen), och SEDAN mäter man ut mittpunkten däremellan och dyker ner med handen där… Kanske???

 3. Rebecca Utan Räkor meddelar att:

  Hehe, roligt.
  Men saMMA SAK FÖR MIG.
  vI KAN JU BILDA KLUBB ELLER NÅT.

 4. Lordpeter meddelar att:

  Sist jag var med på en sån däringa kurs fick vi dessutom lära oss att man ABSOLUT INTE ska böjja någon nacke bakåt inte! För personen ifråga har inte just nån nytta av sina lungor om man knäckt nån kota eller snörpat av några livsviktiga nerver i nacken! Bäst är nog att bara stå bredvid å kanske ta några fotografier som man skickar till expressen/aftonbladet!

 5. vildrenen meddelar att:

  Risken för dödsfall är givetvis påtaglig. I letandet efter bröstvårtor finns en uppenbar fara. Åsynen av desamma placerade på sina naturliga platser -mao på brösten- kan mycket väl resultera i exaltion som tränger undan medvetenheten om det allvarliga i situationen. Istället för hjärtmassage kommer bröstmassage. I kombination med mun-mot-mun-metoden är risken inte bara påtaglig, utan absolut.

 6. Alexandra meddelar att:

  Detsamma gäller mig. Det är ju inte klokt så dumt vissa saker är formulerade. Man kan inte göra annat än skratta åt “dårskapet”.
  Har du hört något om jobbet? Nej det är nog för tidigt än. Hur fyller du ut tiden?

  Nope. Inte hört nåt än. Fyller mest ut tiden med att söka andra jobb så länge.. så jag har inga som helst sysselsättningsproblem! Märks väl tydligast på att bloggen blivit tragiskt eftersatt nu för tiden..

 7. Baronessan meddelar att:

  Har hört att det finns människor med fler än två bröstvårtor - hur blir det med dom? Blir det 15 tryck mellan varje då?

 8. Heidi meddelar att:

  Hmm som fembarnsmamma hoppas jag att den liggandes positionen räddar mig… Då hänger de ju ner på sidan åtminstonde ;)

 9. Rebecc Utan Räkor meddelar att:

  KVASTEN VAR ÄR DUU!?

 10. Anki & Rut meddelar att:

  :lol: Om man har bröst som snyggt lägger sig längs med revbenen, ner mot marken vid ryggläge då? Kan bara sluta illa R.I.P Anki, nice to know you :grin:

 11. Anna meddelar att:

  Trots noll barn så måste jag tragiskt erkänna att det där även stämmer för mig. Mellan bröstvårtorna? De kommer som mest knäcka de lägre revbenen eller magpumpa mig! :no:
  Lite bättre koll på anatomi hos experterna är att föredra, åtminstone insikt i att alla inte är stöpta i samma form!

 12. Cumulunimbus meddelar att:

  Intressant det här. Undrar bara, i och med att livräddningsdockor oftast inte har bröstvårtor - vart lär sig kursdeltagarna numera då att måtta trycket? Tio centimeter nedanför halsgropen?? Hmmm, det är nog bäst att försöka hålla sig på banan hädanefter…

 13. vildrenen meddelar att:

  Pumpa trettio gånger? Med vadå? En bröstpump?
  Förresten: Du är saknad. Punkt.

 14. Åsa meddelar att:

  Mellan bröstvårtorna!? Det är ju bara att kräva hlr-dockor med “normala” kvinnobröst på kurserna och sen släppa dockorna slumpmässigt i golvet och träna att hitta punkten mellan bröstvårtorna. Det kanske blir flerdagarskurser? :nod:

 15. vildrenen meddelar att:

  Det är nästan så man kan tro rubriken har gått i uppfyllelse. Jag antar att många erbjuder sig att ge hjärtmassage…

 16. HD meddelar att:

  Grymt charmig!

Lämna gärna en egen kommentar här:


(Posta bara en gång - ditt meddelande visas när det har godkänts!)

 


:blush: :cool: :grin: :grinnod: :lol: :love: :| :no: :P :sad: :) :wink: :wow: :nod: :roll:

favoritsaker.se